Uw garage op een mooie manier afwerken, zowel van binnen als van buiten? Denk dan ook aan uw deur!

Laten we eerlijk zijn, in veel huizen is de garage vaak een rommelige plek met een afwerking die niet zo hoogwaardig is als de rest van het huis. Gelukkig is er een trend zichtbaar waarbij steeds meer mensen ervoor kiezen om hun garage op te knappen, vooral nu veel mensen hun huis renoveren. Niet alleen wordt de garage opgeruimd, maar ook opgeknapt. Soms kan een likje verf al wonderen doen. Overweegt u om uw garage anders in te richten of te gebruiken, bijvoorbeeld als klusruimte? Dan zijn mogelijk grotere aanpassingen nodig. In dat geval is het ook belangrijk om goed naar de garagedeur te kijken.

Is uw oude deur goed geïsoleerd?

Als u van plan bent om uw ruimte als klusruimte te gebruiken of spullen op te slaan die gevoelig zijn voor temperatuurwisselingen, is het verstandig om te letten op de isolatiewaarde van uw garagedeur. Oudere (stalen) garagedeuren isoleren meestal slecht en kunnen gemakkelijk vervangen worden door beter isolerende exemplaren, zoals een sectionaaldeur (ook wel roldeur genoemd) of een houten deur.

Belemmert de oude deur uw plannen?

Er zijn verschillende soorten garagedeuren op de markt. De meest traditionele is de kanteldeur die naar binnen kantelt. Het nadeel van deze deur is dat deze veel ruimte inneemt bij het openen. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een sectionaaldeur van bijvoorbeeld rolflex als alternatief. Deze bestaat uit panelen die langs het plafond omhoog rollen. Hoewel dit iets minder ruimte inneemt, wordt het gehele plafond in beslag genomen door dit type deur.

Als u het plafond ook wilt gebruiken, bijvoorbeeld om haken op te hangen of als u gebruik wilt maken van hanglampen of stellingen, dan kunt u ook kiezen voor een garagedeur die het plafond vrij laat. De Compact vouwdeur is zo’n deur. Deze vouwt zich boven de deuropening op, waardoor uw hele plafond vrij blijft en uw garage mooi kan worden afgewerkt zonder zichtbare rails. Deze deur is met name geschikt voor grotere garages met een minimale hoogte van 3 meter.

Past de oude deur bij de uitstraling van uw huis?

Verfkleuren zijn vaak onderhevig aan trends. Tegenwoordig zijn zwart, wit en grijstinten erg populair. Als uw deur een andere kleur heeft, kunt u deze eenvoudig overschilderen. Bijna alle typen garagedeuren kunnen worden geschilderd. Vraag een schilder om advies en uw deur kan weer helemaal bij de tijd passen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de deur te vervangen, vooral als de deur op andere gebieden niet meer ideaal is (bijvoorbeeld qua isolatie of ruimte). In dat geval heeft u een breed scala aan materialen en kleuren om uit te kiezen. De meeste fabrikanten van garagedeuren bieden een standaardset van kleuren en materialen waaruit u kunt kiezen. Als u specifieke kleurwensen heeft, informeer dan goed naar de mogelijkheden en prijzen.

Gebruikt u uw garage als toegang tot uw huis?

Als u van plan bent om uw garage als ingang te gebruiken, kan het handig zijn om een loopdeur in uw garagedeur te laten plaatsen. Met een loopdeur kunt u gemakkelijk in en uit de garage lopen zonder de hele deur te hoeven openen. Dit is niet alleen handiger, maar ook energiezuiniger.

Kortom, u heeft tal van mogelijkheden om uw garage volledig naar wens af te werken. De garagedeur speelt hierbij een belangrijke rol. Laat u goed informeren over de mogelijkheden en bekijk uw opties.