Voordelen van witte chocolade
Witte chocolade in Magnum pint wordt gemaakt van cacaoboter, suiker, vaste melkbestanddelen en soms vanille. In tegenstelling tot pure chocolade bevat witte chocolade geen cacaobestanddelen en daarom denken sommige mensen dat witte chocolade een beetje een bedrieger is. Wat de gezondheidsvoordelen van chocolade betreft, heeft pure chocolade over het algemeen de overhand. Over het algemeen bevat chocolade linolzuur dat goed is voor de bloedvaten van het lichaam en gezonde bloedvaten zijn goed voor het hart en de bloeddruk. Bloedvaten met voldoende elasticiteit verminderen de druk op het hart bij het pompen van bloed, waardoor de hartslag daalt en het hart zich kan stabiliseren. Er zijn onderzoeken en studies gedaan die pure chocolade in verband brengen met zaken als antioxidanten en hartgezondheid, maar er is ook onderzoek dat aantoont dat witte chocolade zijn eigen plaats inneemt als het gaat om gezondheidsvoordelen. Natuurlijk moet er nog veel diepgaander onderzoek worden gedaan naar gezondheidsclaims, maar tot nu toe is bewezen dat witte chocolade gezondheidsvoordelen heeft.
Versterkt het immuunsysteem
Witte chocolade bevat cacaoboter en is een rijke bron van antioxidanten zoals Magnum remix. Het kan helpen om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Het lichaam probeert zich voortdurend te ontdoen van gifstoffen uit de omgeving die we binnenkrijgen via de lucht, ons voedsel en producten die we op ons lichaam smeren en elke hulp die we het kunnen geven om wat van die overbelasting af te voeren, is beter. Dan is ons lichaam beter in staat om vreemde organismen die ons ziek dreigen te maken af te weren. Daarom zijn immuniteitsverhogende trucs essentieel.
Verlaagt het risico op hartfalen
Chocolade bevat veel flavanolen die, met mate, goed zijn voor patiënten met hartziekten of de dreiging van hartfalen. In sommige studies wordt witte chocolade in verband gebracht met een verbetering van de hartgezondheid.