Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe vloer?

Ga jij verhuizen of is het tijd om jouw huis een nieuwe uitstraling te geven? Dan is het eerste waar je aan moet denken… de vloer! Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer kun je uiteraard rekening houden met de esthetiek, maar ook zijn er andere aspecten die van belang kunnen zijn. In dit artikel lees je hier alles over. 

Afbeelding met Beige, bruin

Automatisch gegenereerde beschrijving

#1. Allergieën 

Hier zou je wellicht niet zo snel aan denken, maar het is belangrijk om rekening te houden met allergieën. Ben jij of iemand uit je gezin allergisch voor huisstofmijt bijvoorbeeld? Dan is het verstandig om niet te kiezen voor vloerbedekking of tapijt. Ook natuurlijke vezelvloeren, zoals materialen als jute en zeegras worden vaak gebruikt voor vloerbedekkingen. Deze materialen houden huisstofmijt of allergenen vast. Kies daarom juist voor een harde vloer. Denk hierbij aan tegels of vinyl bijvoorbeeld. 

#2. Slipbestendig

Vooral in de keuken, badkamer en de hal is het verstandig om rekening te houden met een vloer waarbij je niet zo snel kunt uitglijden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het goed om een vloer te kiezen die slipbestendig is. Een vloer die dit heeft is bijvoorbeeld een vloer van natuursteen, zoals graniet. Dit heeft al van nature een ruwere textuur, waardoor je meer grip hebt. Ook kun je kiezen voor laminaat. Vaak heeft laminaat niet van nature een goede slipbestendigheid, maar je kunt er wel voor kiezen om laminaat te kiezen met een antisliplaag. Een andere goede keuze zijn betonlook vloertegels. Naast deze prachtige uitstraling van de tegels hebben ze een antisliplaag, zijn deze kleurvast, krasbestendig én duurzaam. Dat is toch alles wat je zoekt in een vloer? 

#3. Warmte

Heb jij al vloerverwarming in huis of overweeg jij dit? Dan is het ook belangrijk om hier rekening mee te houden. Kijk daarom naar een vloer die ervoor zorgt dat de warmte geleidelijk wordt verspreid in de ruimte. Tegels zijn hier bijvoorbeeld uiterst voor geschikt en ook steen werkt goed in combinatie met vloerverwarming. Wil jij een houten vloer met eronder vloerverwarming? Dat kan, maar hier moet je wel rekening houden met de houtsoort dat je uitkiest. Bij warmte kan hout namelijk snel krom trekken en dat zou zonde zijn. 

Afbeelding met Beige, Vloermateriaal, gebruind, Houten vloer

Automatisch gegenereerde beschrijving

#4. Geluidsdemping

Er is een grote kans dat jij buren naast, onder of boven je hebt wonen. Om zelf zo comfortabel mogelijk te kunnen leven en bewegen in huis (maar ook voor je buren), is het wel zo fijn om een goede vloer aan te schaffen met geluiddempende eigenschappen. Wil jij bijvoorbeeld kiezen voor vinyl, hout of tegels? Zorg dan voor goede ondervloermaterialen of geluiddempende ondervloerplaten. Hierdoor beperk je de geluidsoverlast. 

Ben jij op zoek naar een prachtige vloer? Kijk dan online eens bij Totaaltegel. Zij hebben niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten de mooiste soorten vloeren.