Wat moet je weten over crypto kopen?
Crypto is in korte tijd razend populair geworden. Dat is niet gek, maar wat wel gek is, is dat dit is gebeurd ondanks alle hevige veranderingen die de maatschappij in die tijd onderging. Het is goed mogelijk dat mensen een toevlucht zoeken in een alternatief systeem in tijden van crisis. En neem ze dat eens kwalijk, wil je? Want het is immers zo dat het voor veel mensen aanvoelt alsof hun geld niet meer veilig is op de bankrekening. Het is onderhevig aan heftige percentages van inflatie, de rentestand is niet denderend (in sommige gevallen wordt er zelfs negatieve rente betaald), de macro economische situaties zijn om bang van te worden en wet- en regelgeving zijn ook niet meer om over naar huis te schrijven. Kortom; genoeg reden om te kiezen voor kopen crypto valuta. Dat is dan ook waarom we je hier wat over gaan vertellen en wel meteen.
Hoe?
Cryptovaluta kopen kun je op vele verschillende manieren doen, maar de bekendste is toch wel door je geld bij een broker om te zetten in een bepaalde hoeveelheid cryptomunten. Je krijgt dan niet de precieze hoeveelheid omgerekend in je cryptomunten, aangezien de meeste crypto brokers een bepaalde fee hanteren. Dit kun je zien als transactiekosten, al zijn ze vrij laag bij de meeste brokers. Je doet dit door simpelweg een account aan te maken bij de desbetreffende broker, de benodigde gegevens aan te leveren en te gaan met die banaan. Je kunt dan de munt kiezen die je het liefste zou willen kopen en dan kun je hem aanklikken, het bedrag in euro’s of dollars kiezen dat je wenst aan te schaffen en dan ben je al klaar.
Waarom?
Zoals we hierboven al hebben gezegd, zijn er genoeg redenen om te kiezen voor crypto valuta kopen. Daarnaast kun je nog kiezen voor cryptomunten kopen omdat je hiermee rendement kunt maken, maar is er nog een belangrijke reden voor de aanschaf van deze munten. Er is namelijk een wetsvoorstel ingediend door onze minister van Financiën, Sigrid Kaag, om alle banken alle betalingen boven de €100 te monitoren en dit op te slaan in een centrale database. Veel autoriteiten geven aan dat dit een ernstige inbreuk is op de grondrechten van de Nederlandse bevolking en dat het de privacy die je als burger hebt sterk inperkt. Met cryptomunten is dit niet te monitoren, althans veel moeilijker, en is er al helemaal geen centrale database.
Welke?
Dan rijst waarschijnlijk nog de vraag; welke munt ga je kiezen? Dat is natuurlijk helemaal aan jou, maar we kunnen we je wel een advies geven. Het is aan te raden om te kiezen voor een solid munt die lastig omvalt en tevens voor iets dat je mogelijk nog rendement opbrengt en dat veilig is. Daarom kun je het beste gaan voor een grote munt, kijk bijvoorbeeld eens naar iets als Bitcoin, Ethereum, Ripple of Cardano. Erg mooie kansen liggen op de loer, dus houdt het in de gaten.